Sammenlign kaskoforsikring i dag og spar 3.000 kr.

Jeg kender ikke nummerpladen

Vi henter priser fra 14 udbydere, blandt andre:

  • IDA Forsikring
  • Gjensidige Forsikring
  • Global Forsikring
  • Alm. Brand
  • Nem Forsikring
  • FDM Forsikring
  • Next Forsikring
  • Popermo Forsikring

Sammenlign og køb i tre simple trin

Hvad er en kaskoforsikring?

Hvis du har fanget dig selv i ikke at vide, hvad en kaskoforsikring er, så læs med her.

En kaskoforsikring dækker, hvis din bil skulle blive stjålet eller skadet i en færdselsulykke. Du skal dog stadig betale din selvrisiko, hvis du får en skade, men samtidig dækker den også totalskader, hvilket kan vise sig at være særdeles fordelagtigt. Kaskoforsikringer er dog ikke lovpligtige, ligesom en ansvarsforsikring, så dette er helt op til dig selv. Det er en god idé at have en kaskoforsikring til at supplere din eksisterende bilforsikring.

Danmarks største sammenligningsportal

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

100% gratis
Hurtigt og nemt
Uvildig og neutral

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

Skrevet af Tobias Mølgaard Sørensen

Hvad er en kaskoforsikring?

Hvis du har fanget dig selv i ikke at vide, hvad en kaskoforsikring er, så læs med her.

En kaskoforsikring dækker, hvis din bil skulle blive stjålet eller skadet i en færdselsulykke. Du skal dog stadig betale din selvrisiko, hvis du får en skade, men samtidig dækker den også totalskader, hvilket kan vise sig at være særdeles fordelagtigt. Kaskoforsikringer er dog ikke lovpligtige, ligesom en ansvarsforsikring, så dette er helt op til dig selv.

Forskellige typer kaskoforsikring: Fuld kaskoforsikring og delkasko

De fleste danske bilejere vælger at købe både ansvar og kaskoforsikring til deres bil. Når det er sagt, så er det dog ikke sikkert at en fuld kasko, som er beskrevet ovenover, er det eneste rigtige valg for dig og din bil, for der findes nemlig et alternativ til den klassiske kombination af ansvar og kasko.

De fleste forsikringsselskaber tilbyder også en delkasko, som er en begrænset version af forsikringen, hvor selskabet typisk tilbyder en mindre dækning til en lavere pris. Delkaskoforsikringer kan være fordelagtige, hvis du har en gammel bil, som ikke er så meget værd, og som du ikke vil ofre ret mange penge på.

Kaskoforsikringspris: Hvordan beregnes den?

Din kaskoforsikring pris afhænger af rigtig mange faktorer, som f.eks. forsikringstype og antallet af tilkøbsforsikringer. Din alder, bopæl, skadeshistorik, alder på øvrige førere, samt bilens alder og type påvirker også din kaskoforsikringspris. Hvis du ønsker en billigere forsikring, kan du øge selvrisikoen.

En højere selvrisiko vil give en lavere præmie, men så er det til gengæld også dyrere for dig, hvis du skulle være så uheldig at få brug for din bilforsikring. Endnu en faktor, der påvirker din kaskoforsikringspris, er hvor længe du har kørt bil, og hvorvidt du har anciennitet fra et andet forsikringsselskab.

Sådan får du en billig kaskoforsikring bil?

Hvis du vil have en billig kaskoforsikring, har du en række muligheder for selv at påvirke din kaskoforsikringspris.

- Du vil typisk skulle betale mere for din kasko, hvis du har en meget dyr bil.
- Hvis du har kørt uden skader, vil prisen på din forsikring også være billigere, end hvis du har indberettet skader.
- Hvis du har haft en bilforsikring længe, vil din kaskoforsikringspris typisk være lavere. Derfor er det en god idé at købe en forsikring så hurtigt som muligt.
- Undlad at modificere din bil, hvis du vil have en billig kaskoforsikring. Hos mange selskaber er det dyrt, eller ligefrem umuligt, at forsikre en modificeret eller tunet bil.

Du kan læse meget mere om at få en billig kaskoforsikring her!

Hvad dækker kaskoforsikring, og hvornår kan det betale sig?

Kaskoforsikringen er en såkaldt "All Risks-dækning”. Så hvad betyder det, og hvad dækker kaskoforsikring? Dette betyder, at alle skader på din bil er dækket, medmindre de specifikt er undtaget i din forsikringspolice. Det vil som regel sige, at en kaskoforsikring dækker skader, der er opstået på grund af brand, tyveri og hærværk. Indenfor denne forsikringstype i Danmark, sidder de 5 største selskaber på over 65 procent af markedet. Det drejer sig om følgende forsikringsselskaber:

- Tryg
- Topdanmark
- Codan
- Alm. Brand
- If Forsikring

Hvert selskab har deres egne vilkår, undtagelser eller tilføjelser til kaskoforsikringen. Hos Tryg får du for eksempel en redningsforsikring, når du kører i udlandet. Samtidig skal du heller ikke betale selvrisiko på ansvarsskader, når du har en kaskoforsikring hos Tryg.

Topdanmark tilbyder en såkaldt Topaftale, hvor du får rabat, når du samler dine forsikringer hos dem. Hos Topdanmark stiger din forsikringspræmie ikke ved skade, og det er uanset, om du er elitebilist eller ej. Med en kaskoforsikring fra dette selskab er der ingen selvrisiko ved tyveri og brand. Topdanmark er en af de selskaber, der ikke dækker, hvis du kommer til at fylde den forkerte type brændstof på din bil.

Codan er en af de få forsikringsudbydere, hvor forsikringen dækker, reparerer skaden og stiller en lånebil til rådighed, hvis du f.eks. fylder benzin på din dieselbil. Hvis du ikke ønsker, at din forsikring skal blive dyrere, når du får udbedret en skade, skal du her købe en såkaldt trinsikring. Med en kaskoforsikring fra Codan er du også dækket i forhold til krisehjælp i forbindelse med et færdselsuheld. Til sidst skal det tilføjes, at Codans kaskoforsikring dækker stenslag og giver et års garanti på reparationen.

Alm. Brand Forsikring tilbyder en delkasko- og en fuld kaskoforsikring. Hvis du vælger delkaskoen, er du blandt andet dækket ved redningshjælp i udlandet, retshjælp, valgfri selvrisiko og skade på eftermonteret ekstraudstyr. Med en fuld kasko, får du også lånebil ved valg af fordelsværksted, 0 kr. i selvrisiko ved brand, tyveri, og meget andet. Et andet kendetegn ved Alm. Brands kaskoforsikring er, at din kaskoforsikring pris ikke stiger ved anmeldt skade.

If Skadeforsikring er det selskab i top 5, der har flest mulige pakkeløsninger. De tilbyder Ansvar, Delkasko, Kasko, Kasko plus og Bil Super. Alle har forskellige dækninger, men vælger du kasko, eller større, får du If Autohjælp med i købet. En almindelig kaskoforsikring hos If dækker alt lovligt ekstraudstyr op til et forudbestemt beløb, samt skader på din egen bil. Vil du også have dækning af skader på bilens fører, skal du, som minimum, købe en "kaskoforsikring plus", som inkluderer en førerpladsdækning.

Hvornår kan det betale sig at få en kaskoforsikring? Det kan det altså, hvis du ønsker en væsentligt bedre dækning, end den du får ved en ansvarsforsikring.

Hvad dækker kaskoforsikring ikke?

Er du i tvivl, om du skal købe kaskoforsikring eller ej, er det godt at vide, hvad forsikringen ikke dækker. Selvom du har købt en forsikringen til din bil, skal du nemlig altid være bevidst om, hvad den rent faktisk dækker. Ofte dækker den ikke dig som chauffør. I stedet skal du have førerpladsdækning, også kaldt førerforsikring, som hos mange selskaber er et forsikringstilkøb. Hos nogle forsikringsudbydere er bilens ruder, lygter og spejle dækket af kaskoen. Hos andre skal du sørge for at købe en ekstra glasforsikring, hvis du ikke selv vil betale for skader eller udskiftning af ruder og glas.

Et specielt tilkøb som kun kan købes, hvis man også har en kasko, er bilsavnsforsikring. Hvis din bil bliver stjålet, kan du med denne forsikring få udbetalt et dagligt beløb, som dækker dine transportudgifter. Ydermere, er du også dækket, når din bil skal på værksted.

Hvis din bil får en skade på grund af rust, eller en anden form for slitage, dækker din kaskoforsikring sandsynligvis heller ikke. Det samme er gældende for skader, der er lavet med vilje, eller opstået på baggrund af grov uagtsomhed. Uagtsomhed er, når man ikke har været tilstrækkeligt opmærksom eller påpasselig.

Der findes også en række undtagelser, hvor en kaskoforsikring ikke dækker, hvis føreren af bilen ikke er berettiget til at køre. Det kan for eksempel være, hvis føreren er påvirket af spiritus eller euforiserende stoffer. Hvis det med sikkerhed kan dokumenteres, at den påvirkede chauffør ikke var skyld i skaden, vil nogle forsikringsselskaber godt dække skaden alligevel. Sker der en skade på din bil, mens den bliver kørt af en person uden kørekort, dækker en kaskoforsikring heller ikke. Igen, kan der forekomme tilfælde, hvor chaufføren er uden skyld i skaden.

Til sidst skal der lyde en opfordring til altid at læse det med småt, når man køber, eller gennemgår, sine forsikringsløsninger. Alle selskaber har forskellige vilkår og forskellige måder at håndtere forsikringer på. Derfor kan der være store prisforskelle, og du kan både være dækket for meget og for lidt - så der er altså meget at spare ved at finde den bedste forsikring til netop dine behov. Kaskoforsikring dækker desuden heller ikke klassiske biler eller veteranbiler, da man her skal have fingrene i en veteranforsikring.

Hvad betyder det røde kort?

Når du tager bilen udenfor Danmarks grænser, er du dækket på mange måder, hvis du har en kaskoforsikring til din bil. De fleste danske forsikringsselskaber er medlem af Rødt kort-ordningen, som er en redningsforsikring, der giver dig ret til gratis vejhjælp i udlandet. Denne service udbydes via SOS International, og den inkluderer blandt andet:

- Bugsering af køretøj
- Fremskaffelse af reservedele
- Hjemrejse, samt hjemtransport af køretøj
- Hotel og nødvendig transport i lokalområdet
- Vejhjælp på skadestedet
- Udlejningsbil

Rødt kort-ordningen dækker i hele Europa, og visse lande uden for Europas grænser, som f.eks. Fransk Guyana, i Sydamerika, Gibraltar, Marokko og Rusland indtil Uralbjergene. Det røde kort dækker ikke i det land, hvor køretøjet er indregistreret. Kortet bruges som bevis for at kortholderen, i sit hjemland, har tegnet en kaskoforsikring til sin bil, og at denne derfor har ret til hjælp. Hvis din bil ikke kan repareres inden for tre timer efter ankomst til et værksted, har du ret til en lejebil i op til 21 dage. Rødt kort-ordningen dækker køretøjer i kategorierne, personbil, varebil og lastvogne, som vejer op til 3,5 ton. Beløbsmæssigt dækker Rødt kort køretøjets handelsværdi, hvilket betyder at du skal betale differencen, hvis assistancen koster mere, end din bil er værd. Det er vigtigt, som minimum, at medbringe telefonnummeret til SOS Internationals alarmcentral, når du kører bil i udlandet, så du altid kan bede om assistance i en nødsituation. Hvis du har en smartphone, kan du også downloade Rødt Kort-applikationen, så du er helt sikker på at kunne bede om hjælp.

Appen “Rødt Kort”
Appen er gratis og findes både til Androidtelefoner og iPhone. Den giver mulighed for at tilkalde autohjælp til dine præcise GPS-koordinater, da din telefon hele tiden holder styr på din position. Derudover, kan du via appen kontakte lokalt politi, ambulance og brandfolk. Vi anbefaler, at man downloader appen til mindst en telefon, inden man drager afsted på bilferie i udlandet.

Hvad betyder det grønne kort?

Når du tager bilen til udlandet, er det ikke nok med en kasko, din bil skal også være ansvarsforsikret. I Danmark er ansvarsforsikringen lovpligtig, så der er som regel ikke så mange faktorer, du skal tage stilling til.

Du kan nu roligt sammenligne kaskoforsikringer - klik blot her.
Tobias Sørensen

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet.

Tobias har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk